Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς - για τη μικρή Μαρία-Άρτεμη!



H βόλτα που κάναμε για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς κύλησε πολύ όμορφα και όλοι μας την ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Συνολικά επισκεφτήκαμε δέκα σπίτια και συγκεντρώσαμε το ποσό των 370 ευρώ, το οποίο και διατέθηκε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας στην οργάνωση Panos & Cressida life. 

Πέρα όμως από την ευχάριστη ατμόσφαιρα που είχαμε, το μεγαλύτερο όφελος για τα παιδιά μας είναι πως ευαισθητοποιήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να μάθουν πληροφορίες για τον σκοπό για τον οποίο είπαμε τα κάλαντα, που ήταν για να ενισχύσουμε την οικογένεια ενός παιδιού από την Ελλάδα, της μικρής Μαρίας-Άρτεμης 8 μηνών από το Κιλκίς, που ήρθε στο Βέλγιο για μεταμόσχευση ήπατος. Η ιστορία συγκίνησε πραγματικά τα παιδιά και τους έκανε να πιστεύουν πραγματικά στην αξία αυτού που έκαναν. 

Η Μαρία-Άρτεμη νοσηλεύθηκε από τον Αύγουστο στο νοσοκομείο StLuc των Βρυξελλών. Παρόλο που ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε μεγάλο μέρος των εξόδων, δυστυχώς οι γονείς της όντας άνεργοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αναπόφευκτες υποχρεώσεις της συμμετοχής της ασθενούς. Η οργάνωση Panos & Cressida 4 life ανέλαβε τη συγκέντρωση των χρημάτων για την εμέμβαση και τρίμηνη νοσηλεία της μικρής Μαρίας-'Αρτεμης. 

Η Panos & Cressida 4 life μας ενημερώνει πως το παιδί, μετά τη δύσκολη επέμβαση και μακρά παραμονή του στο νοσοκομείο είναι καλύτερα. Επέστρεψε και παρακολουθείται στην Ελλάδα. Χάρη στη γενναιοδωρία φίλων και υποστηρικτών και διαφόρων δράσεων, η οργάνωση κατάφερε να εξοφλήσει τιμολόγια του νοσοκομείου ύψους  6.850 ευρώ.